Ajankohtaista ja blogit

Pitää vain ottaa uusi suunta

...............

Ilma on sakeana säästöistä, talouden hidastumisesta, yritysten haasteista ja muustakin ikävästä. Ei ole lainkaan ihme, että moni on vähentänyt uutisten ja ajankohtaisohjelmien katselua. Kaiken ikävän keskellä on aina hyvä muistaa, että maailma ei pysähdy eikä mene takaperin, vaikka siltä saattaakin tuntua. Aina on joku rohkea, joka menee eteenpäin, vaikka matka on jopa pelottava.

 

Muistan, kun yksi maailmanympäri -purjehtia kertoi, kuinka he olivat juuri melkein uponneet ja saaneet korjattua veneen selaiseen kuntoon, että pääsivät seuraavaksi satamaan. Satamassa heillä oli niin paljon korjattavaa, että pääsivät lähtemään vasta vuorokausi muiden perään.

 

Joku olisi tuosta lannistunut, mutta heidän navigaattorinsa sanoi, että jos he valitsevat rohkeamman reitin ja pääsevät nousevan myrskyn etupuolelle, he voivat saada siitä merkittävän edun. Muut kysyivät, että mitä tapahtuu, jos joudumme myrskyyn? Vastaus oli, että voimme upota, mutta siitä huolimatta kannattaa yrittää.

 

Kuulemma miehistö luotti navigaattoriin niin paljon, että valitsivat tämän rohkean reitin. Lopputuloksena he voittivat koko etapin.

 

Konsultti on haastavien tilanteiden navigaattori. Hänen tehtävänä on tuoda näkemyksiä, joista voi valita toimivat keinot ja päästä muita paremmin eteenpäin. Kun mietit, millä keinoilla onnistut myrskyssäkin, turvaa konsultin apuun.

 

Dereco, Pasi Sillanpää, konsultti

Kommentoi


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)